Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizor australian, condamnat pentru spionaj de un tribunal din Cambodgia

BLACKNEWS.RO
Cambogia

Un tribunal cambodgian a condamnat vineri un regizor australian la șase ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de spionaj zburând o dronă în cadrul unui marș politic al partidului de opoziție din Cambodgia, informează Reuters, potrivit Mediafax.

James Ricketson, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat în iunie anul trecut, după ce a fost fotografiat zburând o dronă deasupra mitingului organizat de Partidul Național de Salvare din Cambodgia (CNRP), care a dispărut acum, înaintea alegerilor locale.

Ricketson a fost acuzat de spionaj, deși rămâne neclar pentru cine spionase. Familia sa a numit sentința judecătorească o "tragedie absolută".

"Tribunalul Municipal din Phnom Penh a decis să-l condamne pe James Ricketson la șase ani de închisoare pentru spionaj și colectarea de informații care sunt dăunătoare națiunii în perioada decembrie 2010 - iunie 2017", a declarat judecătorul Seng Leang.

Ricketson, care a petrecut mai mult de un an în spatele gratiilor după ce i-a fost refuzată cauțiunea, a apărut în instanță purtând o uniformă de închisoare roz și ținând în mână o copie a cărții de spionaj "The Spy Faithful" de Alex Berenson.

Vorbind în instanță după verdict, Ricketson și-a exprimat neîncrederea. "Pentru ce țară efectuam spionajul?", a întrebat el.

”James nu este un spion. James iubește Cambodgia și poporul cambodgian. Este un regizor și o persoană umanitară", a spus familia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.