Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regrete pe patul de spital: Un fost președinte, grațiat de curând, a cerut scuze populației! Proteste URIAȘE de stradă

www.agerpres.ro
pat de spital

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori le-a cerut, marţi, iertare celor pe care i-a dezamăgit prin actele comise în perioada în care a condus ţara.

Fujimori, aflat în spital, a postat pe Facebook un filmuleţ prin care îi mulţumeşte preşedintelui Pedro Pablo Kuczynski pentru că l-a graţiat şi îşi cere scuze în faţa celor pe care i-a dezamăgit.

Citește și: Decizie ȘOC în Rusia: Vicepremierul s-a autosuspendat din funcția de președinte al Federației Ruse de Fotbal, în urma unui scandal DE AMPLOARE

“Sunt conştient că rezultatele din timpul guvernului meu au fost, în parte, primite bine, dar recunosc şi că pe alţi compatrioţi i-am dezamăgit. Le cer iertare acestora din toată inima”, a spus Fujimori, conform News.ro.

Mai mult de 5.000 de peruani au manifestat luni seară la Lima, în ciuda sărbătorilor de Crăciun, pentru a denunţa graţierea acordată fostului preşedinte Alberto Fujimori şi au cerut demisia actualului şef de stat, pe care-l acuză că a negociat politic această măsură.

Alberto Fujimori, fost preşedinte al Peru între 1990 şi 2000, condamnat la închisoare pentru încălcarea drepturilor omului, a fost graţiat duminică de Pedro Pablo Kuczynski.

Pe parcursul celor două mandate ale sale, Fujimori a fost criticat în urma măsurilor fiscale adoptate, pentru cenzurarea presei şi pentru folosirea fondurilor guvernamentale în a-şi susţine campaniile electorale. El a fost acuzat că s-a folosit de serviciul secret de inteligenţă condus de Vladimiro Montesinos pentru a-şi intimida şi spiona rivalii.

Citește și: Vladimir Putin se bagă între Donald Trump și Kim Jong Un: Propunerea făcută de Kremlin

În noiembrie 2000, el a plecat în Japonia, ţara natală a părinţilor lui, unde a trăit timp de cinci ani în autoexil. Într-o încercare de a-şi resuscita cariera politică, el a venit în Chile, în noiembrie 2005, unde a fost arestat la cererea autorităţilor peruane.

În 2007, Fujimori a fost acuzat şi condamnat la şase ani de închisoare pentru mită şi abuz de putere. În 2009, el a primit încă 25 de ani de închisoare pentru abuzuri privind drepturile omului comise în timpul mandatului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.