Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regrupare în Guvern: Lumea nu ştie că sunt 3 sau 7 miniştri, lumea știe că trebuie să ne facem treaba

gov.ro
guvern

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, spune că vrea schimbări importante în Guvern.

„Am discutat cu ministrul Daniel Suciu (ministrul Dezvoltării Regionale - n. r.). Vorbesc cu el pentru că la el este finanţarea masivă pe zona de autorităţi locale, prin Programul Operaţional Regional. Acolo nu suntem noi coordonatorii, dar este important pentru că ei finanţează de la IMM-uri - deci finanţează dezvoltarea capacităţii de producţie a IMM-urilor, dotări pentru ele, construcţie de hale, până la transportul public de călători din oraşe - achiziţia de autobuze. Deci, este un program vast şi de mare interes şi ne dorim să meargă foarte bine şi încercăm să îi realocăm nişte bani pentru a putea să mai lanseze nişte linii de finanţare. Un colaborator cu care nu am apucat să ne aşezăm la masă este domnul ministru Daea, pentru că şi dânsul finanţează cu fonduri europene tot ceea ce înseamnă zona de fermieri, de exploataţii vegetale, agricole, zona de dezvoltare rurală, primăriile din mediul rural, apă, canal, grădiniţe, şcoli. Deci, suntem trei miniştri care avem responsabilităţi pe această zonă şi în aceste zile am încercat să stabilesc o manieră de a lucra în echipă cu dânşii, pentru că oamenii ne percep la pachet. Nu cred că lumea ştie că sunt trei sau şapte miniştri. Lumea ştie că sunt fonduri europene şi trebuie să ajungă uşor la ele", a susţinut Mînzatula o întâlnire cu presa ce a avut loc la Bruxelles, citată de Agerpres.

Potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, în perioada de programare 2021-2027, România va beneficia de aproximativ 30,6 miliarde euro, astfel: prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), de 17,323 miliarde de euro, prin Fondul Social European (FSE) Plus, de 8,385 miliarde de euro, prin Fondul de Coeziune (FC) de 4,499 miliarde de euro şi prin Programul Cooperare Teritorială Europeană, de 392 milioane de euro.

Pentru actuala perioada de programare (2014-2020), România a dispus de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, deci va avea cu aproape 8 miliarde de euro mai mult în următoarea perioadă de programare.

Politica de Coeziune este un instrument de finanţare, care asigură solidaritatea între statele membre şi regiunile europene, ca principiu fondator al integrării europene. Este compusă din trei fonduri: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondul Social European (FSE) şi Fondul de Coeziune (FC).

Banii alocaţi prin Politica de Coeziune au generat beneficii indiscutabile pentru cetăţenii români şi europeni. Se poate spune că niciun alt instrument financiar nu are o legătură mai clară cu cetăţenii şi cu economiile locale. Datorită Politicii de Coeziune, oamenii sunt conectaţi la infrastructura de apă, la cea de internet şi transport, beneficiază de o educaţie mai bună în şcoli, de asistenţă şi tratamente medicale în spitale sau de noi calificări pe piaţa muncii. Tot datorită investiţiilor din Politica de Coeziune oamenii lucrează, inovează sau îşi încep propria afacere. Beneficiile ei sunt uriaşe, de aceea Politica de Coeziune rămâne în continuare esenţială pentru solidaritatea europeană.

Citește și: SURSE - Varianta lui Ponta pentru prezidențiale face valuri în ALDE, Pro România și PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.