Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regrupări pentru turul II: Patru candidați își sfătuiesc alegătorii să-l susțină pe Macron în lupta cu Le Pen

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron (LREM) a obţinut 28,1 la sută din totalul voturilor la alegerile de duminică, iar Marine Le Pen (RN, extremă dreapta) a obţinut 23,3 la sută, conform estimărilor Ipsos/Sopra Steria. Candidații care nu au reușit să intre în turul II se repoziționează rapid.

Candidatul conservator Valerie Pécresse i-a îndemnat pe alegători să îl voteze pe Emmanuel Macron în turul doi. Ea a spus că extrema dreaptă nu a fost niciodată mai aproape de putere, dar că poporul francez "trebuie să spună nu extremismului".

"[Apropierea istorică a lui Le Pen] de Vladimir Putin o discreditează de la apărarea intereselor țării noastre în aceste vremuri tragice. Alegerea ei ar însemna că Franța ar deveni irelevantă pe scena europeană și internațională", a spus Pecresse, potrivit BBC.

De asemenea, candidata Partidului Socialist, Anne Hidalgo - care a fost, de asemenea, zdrobită în sondaje - le-a spus adepților săi să voteze Macron în turul al doilea.

"Pentru ca Franța să nu cadă în ura tuturor împotriva tuturor, vă invit solemn să votați pe 24 aprilie împotriva extremei drepte a lui Marine Le Pen", a spus ea.

Fabien Roussel, de la Partidul Comunist, și Yannick Jadot, de la Verzi, le-au cerut, de asemenea, adepților lor să voteze pentru Macron în turul al doilea pentru a ține extrema dreaptă departe de putere.

Cu toate acestea, cei patru candidați au obținut împreună doar aproximativ 12% din voturi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.