Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relația Turcia-SUA, în pericol. Armamentul nuclear american, vizat

Incirlik

Un parlamentar turc propune închiderea bazei aeriene de la Incirlik, care găzduiește în prezent 90 de focoase nucleare americane. Namik Havutca, vicepreședinte al Partidului Popular Republican (CHP) argumentează că existența bazei folosite de americani transformă țări prietene în dușmani și reprezintă un pericol la adresa stabilității interne a Turciei.

Oficialul american a făcut apel la evacuarea imediată a tuturor aeronavelor străine, a armamentului și materialelor deținute de alte țări la baza de la Incirlik, care ar trebui închisă. Baza aeriană este folosită de coaliția internațională condusă de SUA, pentru lovituri împotriva ISIS.

„Baza aeriană de la Incirlik nu a adus decât instabilitate și divizare în Turcia și în regiune”, a declarat Havutca, potrivit Sputnik. Parlamentarul a mai afirmat că baza NATO nu a fost alături de poporul turc în momentul în care „s-a vărsat sânge și națiunea era în lacrimi”.

Potrivit parlamentarului, baza de la Incirlik reprezintă o amenințare pentru Turcia, atât intern, cât și extern, fiind responsabilă pentru înmulțirea dușmanilor și transformarea prietenilor în dușmani.

Politicianul a făcut apel la colegi pentru a-i susține demersul de închidere a bazei, pe care a numit-o „un virus care macină Orientul Mijlociu”. Havutca a mai afirmat că baza NATO a furnizat suport logistic puciștilor, pe 15 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.