Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relaţia dintre Gorbaciov şi soţia sa, Raisa, subiectul unei piese de teatru

gorbaciov

Relaţia pe care ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a avut-o cu soţia sa, Raisa, decedată în anul 1999, va fi ilustrată într-o piesă de teatru, a anunţat miercuri actorul rus Evgheni Mironov, care îl va interpreta pe fostul preşedinte al URSS, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

''Acum mergem la Riga (capitala Letoniei) şi apoi vom avea repetiţii la Moscova'', a spus Mironov, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă RIA Novosti. Regizorul piesei va fi letonul Alvis Hermanis, unul dintre fondatorii Teatrului Nou din Riga.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

Premiera va fi în mai 2020, iar rolul Raisei Gorbaciova va fi interpretat de către Ciulpan Hamatova, o actriţă populară care s-a remarcat în special prin rolul jucat în filmul ''Good Bye, Lenin!''.

''Va fi un spectacol despre dragoste şi fidelitate'', a mai spus Evgheni Mironov, adăugând că a vorbit el însuşi cu Mihail Gorbaciov. ''Discuţia s-a prelungit aproape două ore. Mihail Sergheevici (Gorbaciov) a rememorat multe lucruri. Unele vor fi folosite în spectacol'', a explicat actorul care va interpreta rolul acestuia.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Gorbaciov, care a condus URSS între martie 1985 şi decembrie 1991, a evidenţiat mereu influenţa enormă pe care soţia lui a avut-o în viaţa sa. Raisa, care s-a căsătorit cu Mihail în septembrie 1953, a murit în anul 1999, în Germania, din cauza unei leucemii, la vârsta de 67 de ani.

Spre deosebire de soţiile altor demnitari sovietici, Raisa a încercat să fie activă în viaţa publică şi a creat Fundaţia Culturii Sovietice, împreună cu academicianul Dmitri Lihaciov. Ea a fondat şi Clubul Raisa Maximova (numele ei de fată), care s-a dedicat problemelor femeii în Rusia. Prin atitudinea sa şi-a atras admiraţie în Occident şi critici dure din partea unor compatrioţi, care nu i-au apreciat ambiţiile şi nici stilul vestimentar occidental.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 1990, Mihail Gorbaciov a împlinit recent vârsta de 88 de ani. Potrivit medicilor, sănătatea este foarte fragilă. El conduce o fundaţie ce-i poartă numele şi care desfăşoară cercetări politice, sociale şi economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.