Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relaţiile cu Turcia nu se pot ameliora fără retragerea trupelor din nordul Irakului

turcia irak granita

Premierul irakian Haider al-Abadi a afirmat marţi că relaţiile cu statul vecin Turcia 'nu pot avansa niciun pas' fără o retragere a forţelor turce dintr-o tabără din nordul Irakului, a anunţat televiziunea de stat irakiană, relatează Reuters. Forţele turce au fost staţionate în tabăra Bashiqa, în apropiere de Mosul, înainte de declanşarea ofensivei împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic.

Vicepremierul turc Nurettin Canikli a declarat luni că ţara sa îşi rezervă dreptul de a lua măsuri în interiorul teritoriului irakian pentru a se apăra de ameninţările teroriste, dar nu va mai trebui să facă acest lucru de îndată ce pericolele respective sunt înlăturate. Bagdadul a cerut constant retragerea forţelor turce de la Bashiqa. Problema a fost discutată şi în timpul întâlnirii avute sâmbătă, la Bagdad, de premierii turc şi irakian, conform Agerpres.

Premierul irakian Haider al-Abadi a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Ankara referitor la retragerea trupelor turce de la Bashiqa, dar şeful guvernului turc Binali Yildirim nu a confirmat informaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.