Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relu Fenechiu a ieșit din pușcărie. Primele declarații ale fostului ministru. Atac la fosta șefă a ÎCCJ

relu fenechiu

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat în luna martie la cinci ani şi jumătate de închisoare în urma contopirii a două pedepse pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat. Hotărârea Tribunalul Vaslui este definitivă. Acesta a ieșit de la Penitenciarul Vaslui, în urmă cu puțin timp, și a făcut primele declarații.

„ (c.n. Judecătoarea Sofica Dumitrașcu)... a venit la mine în detenție la Jilava, cerându-mi iertare. Documentele sunt publice, cu siguranță. Mi-a spus exact așa: „Relu, te rog, iartă-mă, n-am avut ce face. Dna Stanciu (c.n. Livia Stanciu) mi-a spus că trebuie luată o decizie în unanimitate”. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe dna Stanciu să îi lase în pace măcar pe oamenii nevinovați, care sunt condamnați alături de mine și care n-au nicio vină, și a spus că nu se poate. Dacă trăia, de fapt mi-a promis că, cu toate riscurile pe care și le va asuma, va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că lucrurile vor ieși la iveală la un moment dat.”, a declarat Relu Fenechiu, la ieșirea din pușcărie.

PSD dă în clocot. Tensiuni între Liviu Dragnea, Mihai Tudose și Olguța Vasilescu. De la ce ar fi pornit disputa

Acesta a mai declarat că nu se mai întoarce în politică și că va face afaceri, dar nu cu statul. „Voi afaceri afaceri, nu mai vreau să aud de contracte cu statul. Atâta timp cât statul mă lasă, voi face afaceri”, a spus fostul ministru.

Fost ministru al Transporturilor, liberalul ieşean Relu Fenechiu s-a aflat în detenţie la Penitenciarul Vaslui pentru a-şi ispăşi o condamnare de 5 ani şi 6 luni de închisoare. Din pedeapsă Fenechiu a executat trei ani, şase luni şi opt zile, respectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activităţi lucrative la clubul unităţii şi 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări şi articole ştiinţifice. 

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul ''Transformatorul'' în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că în perioada 2002 - 2005, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Prejudiciul de 5,5 milioane de lei nu a fost recuperat până acum. 

A doua condamnare, cea în dosarul ''Siveco'', s-a făcut după ce fostul ministru şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploieşti de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani. 

În solicitarea de eliberare condiţionată, Fenechiu a argumentat că a ispăşit deja două treimi din pedeapsă, a scris două lucrări ştiinţifice pe timpul detenţiei şi a avut o serie de invenţii care au fost brevetate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.