Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relu Fenechiu află joi verdictul în Dosarul Transformatorul

Fenechiu Relu

Marţi a avut loc ultimul termen al recursului. Completul de cinci judecători ai instanţei supreme a rămas în pronunţare, stabilind să dea decizia finală în acest dosar pe 30 ianuarie.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca "Transformatorul", fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

În iulie anul trecut, Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. În urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor.

La aceeaşi pedeapsă au fost condamnaţi fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian, administratorul unei firme.Decizia luată anul trecut a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va da o sentinţă definitivă în această cauză joi.

Marţi, în ultimul cuvânt în faţa instanţei, Relu Fenechiu a spus că este "realmente dărâmat" de acuzaţii şi de sentinţa instanţei de fond, prin care a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare.Fostul ministru al Transporturilor a adăugat că el şi fratele său sunt singurii copii la părinţi şi că aceştia din urmă au suferit opt intervenţii chirurgicale.

"Am greşit multe în viaţa mea, dar aici nu am greşit deloc", a conchis Fenechiu.

Procurorul DNA a arătat anterior că inculpaţii din dosarul "Transformatorul" au dat dovadă de un comportament grav când "au vândut fier vechi la preţ de componentă nouă", iar funcţiile acestora amplifică gravitatea situaţiei, de aceea pedepsele lor trebuie mărite, potrivit Romania libera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.