Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remaniere guvernamentală în Polonia, după ce mai mulți miniștri au fost aleși în Parlamentul European

AP
Polonia

Premierul conservator polonez Mateusz Morawiecki şi-a remaniat marţi Guvernul, în urma alegerii mai multor miniştri în Parlamentul European (PE), relatează news.ro.

Între cei şapte noi membri ai Cabinetului - numiţi în funcţie de către preşedintele Andrzej Duda - se află, la Ministerul Finanţe Marian Banas, la Ministerul Afacerilor Interne Elzbieta Witek, la Ministerul Familiei, Muncii şi Protecţiei Sociale Bozena Borys-Szopa, iar la Ministerul Educaţiei Naţionale Dariusz Piontkowski.

Jacek Sasin devine vicepremier în urma plecării lui Beata Szydlo, fosta şefă a Guvernului, aleasă în PE cu un scor-record.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

Noii miniştri urmează să deţină funcţiile doar timp de câteva luni, în contextul în care în octombrie urmează să aibă loc alegeri legislative.

În cazul în care ar rămâne la putere după acest scrutin, în care conservatorii au şanse mari să obţină o victorie, ministrul Finanţelor urmează să aibă sarcina relativ complexă de a gestiona conturile statului în contextul în care Partidul Lege şi Dreptate (PiS) s-a lansat într-un program de măsuri sociale generoase şi costisitoare.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Fostul ministru al Finanţelor Teresa Czerwinska este singurul membru al Guvernului care pleacă de la putere fără să fi fost aleasă la Strasbourg.

Presa apropiată opoziţieii scrie că ea şi-ar fi exprimat scepticismul faţă de posibilitatea finanţării acestui program în bune condiţii.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’ .

Colegul său însărcinat cu Educaţia urmează să gestioneze atât implementarea unei reforme rapide şi controversate, cât şi nemulţumirile profesorilor, care au făcut o grevă naţională în aprilie, în semn de protest faţă de anumite consecinţe ale acestei reforme şi în semn de susţinere a unor revendicări salariale, fără să obţină, însă, satisfacţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.