Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile remanierii guvernamentale

cheie gaura

De câteva zile se vorbește de o remaniere a Guvernului condus de Nicolae Ciucă. S-au avansat chiar și nume și au fost și declarații oficiale mai mult sau mai puțin directe. Este clar că discuții au fost, sunt și vor mai fi pe această temă – lipsește decizia în partidele componente ale Coaliției și decizia premierului.

Surse politice susțin că PSD ar dori și schimbe 2 miniștri. Unul ar fi Vasile Dâncu de la Apărare, ministru care a ieșit bine în decor în ultima perioadă ”reușind cu multă hărnicie” să supere multă lume. Un al doilea ministru ar fi Florin Spătaru de la Ministerul Economiei.

În momentul în care va fi executat Vasile Dâncu se vor supăra o serie de lideri din Ardeal în frunte cu Radu Moldovan, președintele CJ și al PSD Bistrița-Năsăud. Cum însă în acea zonă PSD nu a dat vreun randament deosebit le va fi oferit portofoliul Economiei drept consolare, Apărarea urmând a fi preluată de un om impus de Brăila-Galați, posibil în persoana europarlamentarului Mihai Tudose.

Surse din Coaliție susțin că PSD de fapt îl vizează în principal pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, care ar trebui eliminat în acest context.

Sunt destui în PNL care ar vrea să fie remaniat Virgil Popescu, dar în acest moment pun problema felului în care PSD a înaintat public subiectul remanierii și nu vor să se creadă că PNL este la remorca PSD și reping deci remanierea pe repede înainte.

Lideri PNL susțin că ”e cam puțin greu să scăpăm de Popescu pentru că îl ține Iohannis în brațe. Interese multe” și că remaniabil ar putea fi un al ministru, doar pentru a bifa și ei dacă se va ajunge la o remaniere care dacă se va face să se facă după o procedură anunțată de premier public pe modelul: Anunțul unei evaluari a membrilor Cabinetului, Anunț criterii și Anunțul propriu-zis... și asta ar duce toată discuția undeva la început de Octombrie.

UDMR-ul în schimb nici nu vrea să audă și de o remaniere și chiar și zvonurile privind o eventuală remaniere a ministrului Eduard Novak i-a nemulțumit pe lideri Uniunii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.