Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remedii naturale care ameliorează durerea

exquis.ro
Durere
De-a lungul timpului, până să evolueze atât de mult medicina, oamenii tratau afecțiunile cu remedii naturale. Ingredientele folosite erau cunoscute pentru proprietățile pe care le dețineau, iar multe dintre ele mai sunt utilizate și astăzi. Remediile sunt folosite, în general, pentru ameliorarea simptomelor, în special pentru dureri. Ele nu au capcitatatea de a vindeca pe cineva de o boală gravă. Pentru astfel de situații este nevoie de medic specialist.

Aloe vera

Răcoritoare, calmantă și bogată în substanțe nutritive, aloe vera (gelul) este un remediu pentru multe dureri. Există două modalități prin care gelul de aloe vera, extras din frunză, poate fi folosit pentru ameliorarea anumitor dureri.

Unu: prin aplicarea gelului direct pe zona afectată.

Doi: prin consumul sucului de aloe vera (preparat prin diluarea gelului cu apă) pentru vindecarea internă a daunelor produse de diferite afecțiuni, în special cele ale sistemului digestiv.

Arnica

Florile plantei sunt folosite de ani de zile pentru tratarea durerilor, spasmelor și contuziei, ele fiind folosite numai extern, niciodată intern.

Important: Arnica nu poate fi înghițită – poate provoca diaree, vomă, respirație îngreunată.

Citeşte şi: Lovitură pentru DNA: Fostul deputat PSD trimis în judecată, ACHITAT de magistraţii de la Înalta Curte

Turmeric

Turmericul este o plantă medicinală foarte cunoscută în India.Datorită curcuminei, turmericul este condimentul cu cele mai puternice proprietăți antiinflamatoare din lume. Este utilizat des pentru tratarea gripei și răcelii, poate fi folosit atât intern, cât și extern. Combină-l întotdeuna cu puțin piper negru.

Busuioc

Busuiocul este cunoscut în întreaga lume ca ingredientul principal din bucătăria italienească. Poate nu știai, dar busuiocul poate fi folosit și pentru ameliorarea durerilor – are puternice proprietăți antiinflamatoare. El poate atenua simptomele dureroase ale artritei.

Ghimbir

Ghimbirul, care face parte din aceeași familie ca și turmericul, are proprietăți medicinale oferite de gingerol – un compus activ. Studiile au arătat că ghimbirul poate trata durerile de cap puternice (migrenele) și este de asemenea dolosit pentru ameliorarea durerii osteomelitei.

Usturoi

Gustul usturoiului poate fi neplăcut, dar el este foarte eficient în prevenirea și combaterea anumitor afecțiuni. Studiile au arătat că usturoiul are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că are efecte asupra inflamației care provoacă durerea.

Flori de mușețel

Florile de mușețel sunt cunoscute pentru efectele pe care le are asupra nervilor. Ceaiul de mușețel este consumat mai des de oamenii care suferă de anxietate, fiind recomandată cel puțin o ceașcă pe zi. În plus, mușețelul induce starea de somnolență datorită flavonoidelor, care acționează și asupra durerii menstruale, spasmelor musculare, durerii de stomac ori durerii cauzate de artrită.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Senator PNL prins băut la volan, CONDAMNAT. Decizia de ultim moment a magistraţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.