Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Borza a făcut ANUNȚUL: Hidroelectrica iese din insolvență

hidroelectrica

Tribunalul București a decis marți ieșirea Hidroelectrica din insolvență, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

”Decizia nu este definitivă, dar este executorie", a precizat Borza.

Hidroelectrica se afla în insolvenţă din februarie 2014, pentru a doua oară. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

DIICOT: Percheziții de AMPLOARE în Slatina într-un dosar de evaziune fiscală

"În cei patru ani de insolvenţă, Hidroelectrica a trecut printr-un proces radical de restructurare şi eficientizare. În urma acestui proces, Hidroelectrica a devenit cea mai profitabilă companie din România, în ultimii trei ani înregistrând o EBITDA de 63% din cifra de afaceri. Insolvenţa Hidroelectrica a demonstrat că şi companiile statului au potenţial, a arătat că şi ele pot genera stabilitate, încredere, performanţă şi profit dacă sunt administrate corect", a declarat Remus Borza, într-un comunicat remis recent agerpres.ro.

El a arătat că astăzi Hidroelectrica este un model aspiraţional şi pentru alte companii ale statului şi nu numai.

"Pe fondul acestor evoluţii pozitive, Hidroelectrica va consemna în 2016 un profit-record de 1,3 miliarde de lei. Azi avem un grad de umplere de 79% în lacuri faţă de 67% la aceeaşi dată a anului trecut. Asta înseamnă o rezervă de 2,5 TWh, ceea ce ne va permite să vindem mai mult şi mai scump în perioada de vară, maximizând astfel veniturile şi implicit rezultatul financiar", a continuat Borza. 

El a precizat că, tot în 2016, Hidroelectrica va consemna un alt record: cel mai mare preţ încasat de o companie în urma unui proces de listare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.