Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber avertizează că România alunecă spre dictatură medicală: Parcă romanul lui Orwell, 1984, începe să devină realitate/ REPLICA

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat duminică seară, la Antena 3, că mai multe drepturi și libertăți cetățenești au fost afectate în pandemie.

Citește și: Mircea Dinescu, dezvăluiri rușinoase despre Gabriel Liiceanu: A refuzat să fie dizident de frică. După 1989 a primit de la SRI plocoane

„Cam de un de zile libertatea noastra de miscare nu prea mai exista decat in niste limite.

Libertatea de exprimare este victima absoluta a acestei pandemii, nu doar in Romania ci peste tot. Dintre toate drepturile, libertatea de exprimare a fost cea mai afectata. In afara de cenzura a aparut si o autocenzura extrem de ingrijoratoare. A mai aparut un jucator dincolo de stat, retelele sociale, proprietarii unor retele care ar fi trebuit sa asigure acces nediscriminatoriu tuturor si acum cu o forfecuta parca taie, suspenda conturi, sterge postari, adica este ceva....parca romanul lui Orwell, 1984, incepe sa devina realitate si ar trebuie sa ne fie putin teama. Avem mari probleme si sincer sa fiu nu stiu cum vom iesi din aceasta pandemie.

Alt drept incalcat este cel de a primi servicii de sanatate pentru orice alta afectiune in afara de COVID”, a declarat Renate Weber.

Unul dintre cele mai bine cunoscute cărţi distopice clasice, romanul 1984 de George Orwell prezintă o lume distopică în care toată lumea este urmărită, programul este unul fix pentru fiecare persoană, nimeni nu are voie să-şi expună punctul de vedere, nimeni nu se poate opune sistemului, altfel există consecinţe grave. Partidul, împreună cu The Big Brother, sunt cei care controlează societatea şi stabilesc regulile.

Replica Avocatului Poporului:

Prin prezentul drept la replică nu dorim să îngrădim dreptul la libera exprimare a autorului articolului, totuși, pentru o corectă informare a opiniei publice, atunci când opiniile emise nu corespund realității, ele trebuie clarificate și corectate. În data de 14 martie 2021, Avocatul Poporului a participat la Emisiunea Decisiv, la postul Antena3, în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de chestiuni de actualitate, privind drepturile și libertățile cetățenești afectate de pandemie, posibila introducere a unui pașaport european de vaccinare, asigurarea asistenței medicale pentru pacienți non-COVID etc. Referirea la romanul lui George Orwell a avut în vedere strict cenzura libertății de exprimare de către actori non statali și anume, rețelele sociale, care suspendă conturi, șterg anumite postări. Niciun moment pe parcursul emisiunii Avocatul Poporului nu a făcut afirmația potrivit căreia: În România se instaurează o dictatură medicală. Întreaga emisiune poate fi urmărită accesând link-ul: rtv.mediatrust.ro/_Rapoarte/ANT3_14-03-2021_19.59.19.mp4. În timpul desfășurării emisiunii, mai exact la ora 20:22, portalul Stiripesurse.ro a publicat articolul mai sus indicat, susținerile din conținutul titlului acestuia neregăsindu-se în afirmațiile făcute de Avocatul Poporului cu acea ocazie. În concluzie, considerăm titlul materialului de presă tendențios, nedocumentat și de natură a induce în eroare cititorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.