Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber, Avocatul Poporului, refuză să conteste modul de lucru al Guvernului: 'Nu ne substituim altor autorităţi'

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat marţi, referitor la proiectele de lege pe care actualul Guvern şi-a asumat răspunderea, că instituţia pe care o reprezintă nu se substituie altor autorităţi ale statului, scrie Agerpres.

Întrebată de jurnalişti ce părere are despre proiectele de lege pe care actualul Guvern şi-a asumat răspunderea, Weber a răspuns: "Avocatul Poporului nu se substituie altor autorităţi ale statului, există un Parlament, la nivelul organizării politice există Putere, există Opoziţie sau, mă rog, majoritate şi cum vreţi să-i spuneţi, deci sunt şi alţi factori care pot să acţioneze şi care au chiar şi obligaţie - dacă pot să spun aşa - politică să acţioneze".

Citește și: Boris Johnson face aroganțe: Dieta vegană este 'o crimă împotriva iubitorilor de brânză'

Chestionată de gazetari referitor la OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ea a menţionat că toate ordonanţele de urgenţă ajung pe agenda Parlamentului. 

"Parlamentul se va întruni în curând şi le va lua în discuţie pe toate. Au fost mai multe ordonanţe date. (...) Ieri am avut o primă discuţie cu colegii mei în Consiliul Consultativ, deocamdată aş vrea să înţelegem un pic şi practica de la Curtea Constituţională, pentru că pe sesizări pe care noi le-am făcut prin iunie la una avem o respingere pe inadmisibilitate, cea cu transportul, şi aş vrea să vedem motivarea, Codul administrativ a primit termen şase luni mai târziu. Mai avem şi altele, ştiţi că sunt unele care după doi ani încă nu au termen şi atunci vrem să înţelegem un pic, că să ne dăm şi noi seama cum anume trebuie să ne situăm în raport de toate astea", a explicat Weber.

Citește și: Răsturnare uluitoare de situație în cazul Caracal! Unde ar fi Luiza Melencu (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.