Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber dă asigurări după propunerea AEP: 'Nu există pe agenda Guvernului adoptarea ordonanței de urgență'. Referendumul lui Iohannis, criticat dur

Facebook
renate weber

Renate Weber a declarat, vineri, că Guvernul nu are pe agenda sa, spre adoptare, Ordonanța de urgență privind modificarea legislației pentru referendum, propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Eurodeputatul ALDE consideră că nu este necesar referendumul pe Justiție.

Totodată, Weber a afirmat că cetățenii înscriși în Registrul Electoral și pe listele electorale coincide cu numărul întreg al populației României.

"Eu văd că deocamdată e o inițiativă care vine de la Autoritatea Electorală Permanentă, dar nu am nici o dată care să susțină că Guvernul va adopta o astfel de Ordonanță de Urgență. Pe fond, cred că întotdeauna avem nevoie de stabilitate, în sensul în care noi trebuie să știm clar cu multă vreme înainte de fapt câți suntem și în Registrul Electoral și pe listele electorale, iar eu dacă mă uit la aceste cifre, văd că ele cam coincid cu populația României și nu mai înțeleg unde mai sunt copiii. Cred că trebuie să ne facem curățenie în acest domeniu pentru că întodeauna vom avea discuții în contradictoriu pe aceste teme. Avem nevoie de stabilitate și din datele pe care le am eu, nu există pe agenda Guvernului adoptarea unei astfel de Ordonanțe", a declarat Renate Weber, vineri, RFI.

'CUTREMUR' la Palatul Victoria - Dăncilă pregătește operațiunea de 'curățenie' în Guvern: Cine este pe făraș (presă)

Europarlamentarul ALDE a adăugat că nu susține referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției, considerând că cele două întrebări adresate populației conțin de fapt șase ipoteze.

"Eu privesc cu ochiul unui jurist întrebările puse de președinte. Cele două sunt de fapt șase, adică ele conțin șase ipoteze distincte, la care oamenii pot vota diferit. Eu însămi am abordări diferite pe cele șase ipoteze și atunci mi se pare că de fapt chemarea la referendum ar fi ceva ipocrit din partea mea, câtă vreme eu însămi nu sunt convinsă că este necesar acest referendum. Eu îl văd ca pe un exercițiu electoral din partea președintelui Iohannis și nimic altceva", a explicat Renate Weber.

Adrian Vasilescu, consilier BNR, explică cum va influența noul indice ratele românilor: Câtă vreme inflaţia e sus, nu are cum să fie dobânda prea mică

AEP a publicat o propunere de modificare, prin OUG, a legislației electorale care să fie aplicată la alegerile europarlamentare și referendumul pe Justiție din 26 mai. Autoritatea propune validarea referendumului prin opțiunile valide ale alegătorilor înscriși în Registrul electoral la data votării, potrivit documentului pus în dezbatere publică.

Pe 25 aprilie, Klaus Iohannis a semnat decretul de organizare a referendumului din 26 mai, care va avea loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Întrebările care vor fi puse românilor sunt: „1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.