Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Vasilescu, consilier BNR, explică cum va influența noul indice ratele românilor: Câtă vreme inflaţia e sus, nu are cum să fie dobânda prea mică

Agerpres
BNR

Adrian Vasilescu, consilierul pentru strategie al BNR, susține că ratele vor fi așa cum va fi inflația, nu indicele pentru credite. Precizările, în contextul în care de ieri ROBOR a fost înlocuit de indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), în funcţie de care se vor calcula dobânzile la noile împrumuturi în moneda naţională.

„Ratele vor fi aşa cum va fi inflaţia, nu indicele. Indicele e un rezultat, nu o cauză. Cauza e mereu inflaţia, pentru că dobânda şi inflaţia sunt ca două surori siameze. Unde merge inflaţia merge şi dobânda. La această oră, avem cea mai mare inflaţie din UE. Câtă vreme inflaţia e sus, nu are cum să fie dobânda la credite prea mică.

Citește si Ingrid Mocanu s-a dezlănțuit după dezvăluirile lui Tudorel Toader: 'Un individ parvenit, care nu și-a luat în viața lui vreun post sau vreun titlu prin concurs'

ROBOR a ieşit din viaţa creditelor şi rămâne acest indice, care rămâne variabil şi va fi dictat de inflaţie, pentru că inflaţia va duce ROBOR jos sau sus”, a declarat, pentru Digi24, Adrian Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.