Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber desființează rezoluția adoptată în PE și raportul MCV: 'Sunt documente superficiale'

ip.gov.py
Renate Weber

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a declarat, sâmbătă, la Poiana Brașov, că rezoluția adoptată în Parlamentul European, precum și raportul MCV sunt „documente superficiale”, fiind de părere că prezentările sunt „nu doar părtinitoare, ci chiar fundamental greșite”.

„Din păcate și rezoluția care a fost adoptată de Parlamentul European, dar și raportul MCV sunt documente care sunt superficiale. În ciuda faptului că la nivelul Comisiei Europene, în mod normal există delegații care vin în țară, care primesc informații, se întâlnesc cu tot felul de partenerii din țară, prezentările pe care le-am văzut în acest raport sunt nu doar părtinitoare, dar chiar sunt fundamental greșite”, a spus Weber, conform Mediafax.

Aceasta a arătat faptul că este criticat CSM-ul „pentru că nu a numit o anumită persoană la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție”.

„CSM-ul a punctat că este competența sa exclusivă, este o competență legală în România, nu e partajată cu Comisia Europeană. Trebuie să ne venim în pic în fire, să ne uităm cum se aplică legea și Constituția în țara noastră. Ni se mai solicită - așa ceva chiar nu am mai văzut niciodată - să nu aplecăm aplicăm legile Justiției, legile de organizare. Iertați-mă, dar doar niște analfabeți juridici pot să ceară așa ceva pentru că a nu aplica o legislație care acum e în vigoare ar însemna un haos. Deci nu sunt recomandări fezabile”, a mai spus Renate Weber.

Imagini şocante în Bucureşti: Un student a salvat un bărbat care voia să se arunce în faţa metroului (VIDEO)

Europarlamentarul a precizat că prin legile justiției, ministrul Justiției nu mai are posibilitatea de a exercita acțiunea disciplinară, lucru explicat și de CSM, de aceea ea este de părere că cineva „dezinformează programatic Comisia Europeană”.

„Cineva cred că dezinformează programatic Comisia Europeană și atunci, pe baza unor dezinformări, apar astfel de rapoarte. Cu mare părere de rău o spun că și eu însămi am avut așteptări la început de la acest mecanism de verificare și cooperare. Când vorbim despre legile Justiției vorbim despre cele trei legi de organizare aceste trei legi. Din punctul meu de vedere ce era înainte clar trebuia corectat. În plus, vă rog să nu uitați că au trecut prin absolut toate mecanismele de control intern, au fost trimise la Curtea Constituțională de câteva ori, au fost revizuite, după aceea președintele le-a trimis înapoi în Parlament, le-a trimis la Curtea Constituțională. Deci toate mecanismele interne au fost parcurse. A existat o problemă dacă vă aduceți aminte pe care o regăsim și în raportul comisiei de la Veneția: cea privind înființarea unei secții specializate de investigație a magistraților. Ați observat acum că au ieșit la iveală documente din care rezultă că în perioada 2013-2018 cam o treime din CSM avea dosare deschise la DNA. Era același CSM care trebuia să investigheze și să dea ultimul cuvânt pe acțiuni disciplinare exact privind șefa DNA și subalternii acesteia. Păi este un conflict de interese uriaș, iar tu legiuitor ai obligația să gândești un mecanism prin care să eviți în viitor un asemenea conflict de interese. O secție specializată care funcționează în cadrul Parchetului General chiar cred că este o soluție”, a mai spus Renate Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.