Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber, după victoria la CCR: 'În opinia mea, amenzile care vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză'

Facebook
Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a susţinut, joi, că decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că amenzile aplicate în starea de urgenţă sunt neconstituţionale va produce efecte pentru viitor.

„În decizia Curții se spune clar. Curtea constată neconstituționalitatea art. 28 din OUG 1/1999, acel articol este cel care se referă la contravenții fără să existe însă o listă a contravențiilor, descrierea unui anume comportament pe care trebuie să îl avem(...). Fiecare agent constatator este îndreptățit să interpreteze și să aplice ce crede el de cuviință, ori acest lucru intră în coliziune puternică total cu exigențele unui stat de drept”, a spus Renate Weber, joi seară, la Antena 3.

Radu Banciu, furtunos la adresa Guvernului: 'De asta sunt revoltați și cu decizia CCR. I-au nenorocit pe medici'

„Numai legea poate să prevadă restricționarea exercițiului unor drepturi și în al doilea rând legea trebuie să fie clară și previzibilă. O decizie a Curții Constituționale produce efecte numai pentru viitor și numai de la data publicării în Monitorul Oficial. Eu nu știu când va fi publicată în Monitorul Oficial(...) În opinia mea, toate aceste amenzi, având în vedere decizia Curții Constituționale, dacă vor fi contestate în instanță vor avea câștig de cauză. Sigur, fiecare judecător în parte va trebui să aprecieze dar în momentul în care textul pe baza căruia au fost date aceste amenzi este declarat neconstituțional îmi este greu să cred că un judecător ar putea să dea o altă soluție decât aceea de anulare a acestor procese verbale și implicit a amenzilor”, a mai spus Renate Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.