Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radu Banciu, furtunos la adresa Guvernului: 'De asta sunt revoltați și cu decizia CCR. I-au nenorocit pe medici'

Radu Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” problema măștilor de protecție cumpărate de Guvernul României, care prezintă defecte și sunt neconforme cu legislația Uniunii Europene și care au ajuns la medicii din spitalele românești.

"Suntem protejați de stat. Statul veghează, l-ați văzut și pe ministrul Tătaru extrem de amabil cu noi, un om care într-adevăr își face datoria la maximum. De exemplu, în cazul importului de măști din Republica Populară Chineză, România a adus 1,2 milioane de măști defectuoase, fără licitație ca să ajungă pe mâinile celor de la Unifarm, firma statului. Măstile au fost distribuite în spitale, însă nu aveau nici un fel de acoperire regulamentară. Nu îi protejau pe medici, pe cadrele medicale, de eventuale îmbolnăviri au fost distribuite acolo la grămadă tocmai pentru că statul se îngrijește de oameni. În fiecare zi auzim de la Guvernul PNL și de la președintele Iohannis cum se face totul pentru ca sănătatea oamenilor să primeze. De asta sunt revoltați și cu decizia CCR, că nu mai pot avea grijă de sănătatea noastră. Între timp i-au nenorocit pe acești medici", a declarat Radu Banciu.

Șeful CCR iese la rampă: De ce sunt neconstituționale amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare

"A fost necesar ca Ambasada Chinei la București, să dea un comunicat și să spună că contractul era respectat de partea chineză. și că nicăieri în contract nu scrie că trebuiau să fie măști chirurgicale. România a cumpărat aceste măști cum cumpăra pe vremuri autobuze, fără aer condiționat sau AirBus A318 în loc de A319, deși erau la același preț. Este în logica prostiei, sigur și a spăgii, acolo unde este cazul. Iată cum vă apăra statul! Tocmai astăzi Danemarca a considerat că nu există nici un fel de apărare pentru cetățean când aceasta poartă mască. Danemarca nu recomandă cetățenilor săi în nicio împrejurare purtarea măștii pentru că acestea nu sunt corespunzătoare. Ministrul Danemarcei a declarat că atunci când se va demonstra clinic utilitatea în vreun fel al măștilor, atunci populația va purta. Într-adevăr, intervenție salutară pentru Europa. Așa se face într-o țară care lucrează pentru oameni. Măcar acolo sunt studii, e interesat cineva. Ei nu sunt ca turmele de oi, noi aplicăm ce cred alți. În România nu s-a făcut nici un studiu", a spus prezentatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.