Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renato Usatîi intenționează să candideze la prezidențialele din 2024

renato

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este reticent că alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023, de asta membrii formațiunii nu-și anunță candidații. În schimb, este convins că va candida în persoană pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, când se încheie mandatul președintei Maia Sandu.

Mai multe declarații pe subiect a făcut la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, ediția de joi, 27 iulie curent, transmite realitatea.md.

Potrivit lui Renato Usatîi, desfășurarea alegerilor locale generale este sub semnul întrebării, pentru că sondajele interne arată că PAS – partidul de la guvernare – va obține rezultate mai mici. Asta se va răsfrânge și asupra reputației președintei Maia Sandu care, în opinia sa, își va depune candidatura pentru un nou mandat în 2024.

„Maia Sandu rămâne cu ale ei 37 la sută, dar Irina Vlah și Renato Usatîi se vor bate pentru turul II al alegerilor prezidențiale”, a prognozat Renato Usatîi, dând de înțeles că Igor Dodon de la PSRM nu este în ecuația sa. El este de părere că nu i se va permite să candideze, în contextul în care Maia Sandu va candida sub drapel UE, Irina Vlah – sub ce al Orientului Mijlociu.

„Am mers toată viața și voi merge doar cu drapelul Republicii Moldova. Este important să fiu lider național și celor care au părăsit țară cel puțin parțial să le creăm condiții să revină”, a adăugat Renato Usatîi.

Mai mult decât atât, politicianul a dezvăluit că va deține „o funcție mică” până la prezidențiale.

Întrebat de moderator, de unde vine convingerea că anume el se va bate pentru turul II al alegerilor prezidențiale, politicianul a explicat că, în urma dezvăluirilor despre „gazul mai ieftin” și „păcura îngropată”, sondajele interne arată că el a crescut de la 4%, la 7-10 la sută.

Renato Usatîi nu-i dă nicio șansă lui Ion Ceban despre care se zvonește că, în cazul în care câștigă alegerile locale generale, ar putea candida la funcția de șef al statului. El susține că primarul de Chișinău ar fi condus de cineva, fără a menționa nume, relevantă fiind tăcerea în cazul situației de la Termoelectrica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.