Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault renunta la motoarele diesel. Cum s-a ajuns la aceasta decizie

renault

Fabricantul auto francez Renault ar putea renunta la motoarele diesel pentru majoritatea masinilor sale vandute în Europa, informeaza BBC.

Decizia este o reactie la faptul ca respectarea prevederilor referitoare la emisiile poluante presupune costuri uriase. Acest pas urmeaza scandalului de anul trecut privind fabricantul auto german Volkswagen (VW). Informatiile privind decizia Renault provin de la agentia de presa Reuters si nu au fost anuntate oficial.

Obama a nominalizat primul MUSULMAN în funcţia de judecător federal


Thierry Bollore, executiv din fruntea companiei a declarat ca standardele dure antipoluare si metodele de testare fac ca fabricarea motoarelor diesel sa fie neeconomica. La o întâlnire a managementului Renault, tinuta în luna iulie, el a spus ca motoarele diesel au fost deja eliminate de pe modelele mici, precum Twingo, înca dinainte de scandalul VW.

SURSE - Sondajul care complică marile jocuri: PNL, șanse mici să facă Guvernul

Pâna în 2020, când vor intra în vigoare reglementari si mai dure ale UE, modelele mari ale Renault, precum Megane sau Clio este putin probabil sa mai fie echipate cu motoare diesel.


Mai mult de 60% din cele 1,6 milioane de autoturisme Renault vândute anul trecut în Europa au fost diesel. Substanta problema din emisiile poluante ale motoarelor diesel este oxidul de azot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.