Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault cedează presiunilor tot mai mari și anunță suspendarea activităților din Rusia

universul.net
renault avtovaz

Consiliul de administraţie al grupului auto Renault a anunţat, miercuri seară, decizia suspendării activităţilor industriale în Rusia, în contextul acţiunilor internaţionale de sancţionare din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Vezi și: Este dezastru pentru Uniunea Europeană: Germania spune că decizia luată de Vladimir Putin echivalează cu rezilierea contractelor de furnizare a gazelor

"Activităţile uzinei Renault din Moscova sunt suspendate începând de astăzi", a anunţat producătorul de automobile miercuri seară, după o reuniune a Consiliului de administraţie.

În plus, grupul Renault anunţă că evaluează "opţiunile posibile" referitoare la participaţia deţinută în compania rusă AVTOVAZ. "Grupul Renault evaluează opţiunile posibile referitoare la participaţia sa în AVTOGAZ, acţionând în mod responsabil în raport cu cei 45.000 de angajaţi din Rusia. Grupul Renault reaminteşte că aplică deja măsurile necesare pentru respectarea sancţiunilor internaţionale", precizează compania, într-un comunicat postat pe site-ul oficial din Franţa.

Grupul Renault deţine o participaţie de 69% în compania rusă AVTOGAZ, conform cotidianului Le Monde şi postului France24.

Anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, ceruse "boicotarea" companiei Renault din cauza refuzului de a se retrage din Rusia.

Numeroase companii multinaţionale şi-au suspendat activităţile în Rusia ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina. Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, în principal la nivel comercial şi financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.