Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renee Zellweger va juca rolul lui Judy Garland într-o dramă scrisă de Tom Edge

vanityfair,com
Renee Zellweger

Actriţa Renee Zellweger va juca rolul lui Judy Garland într-o dramă scrisă de Tom Edge, cunoscut pentru „The Crown” şi „Lovesick”, care este bazată pe ultimele concerte susţinute de vedeta americană la Londra, în 1968, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: O scrisoare netrimisă a unui pasager de pe Titanic a fost vândută la licitaţie cu suma record de 166.000 de dolari

Pelicula „Judy”, susţinută de Pathe şi Calamity Films, va fi regizată de Rupert Goold, nominalizat Tony şi de două ori câştigător al premiilor Olivier, şi produsă de David Livingstone (premiat cu BAFTA pentru „Pride”).

Producţia va începe în luna februarie a anului viitor, informează The Hollywood Reporter.

„Judy” va face cronica sosirii lui Garland în Londra anului 1968, pentru a susţine o serie de concerte cu casa închisă. Sunt 30 de ani de când „cel mai mare artist al lumii” a filmat „Vrăjitorul din Oz”, iar acum ea se pregăteşte pentru concerte, confruntări cu managementul şi farmecă muzicieni. Garland, care la acel moment petrecuse deja 45 de ani din cei 47 muncind, este bântuită de amintiri ale copilăriei pierdute din cauza Hollywood-ului şi de dorinţa de a se întoarce acasă la copii.

Pathe va distribui filmul în Marea britanie, Franţa şi Elveţia şi se va ocupa de vânzarea lui în restul lumii.

Judy Garland (10 iunie 1922 - 22 iunie 1969) a fost o cântăreaţă şi actriţă americană. Renumită pentru vocea ei de contraltă, a devenit o vedetă internaţională încă din copilărie şi şi-a construit apoi o carieră prestigioasă, care s-a întins pe durata a peste 40 de ani, jucând în musicaluri, interpretând roluri dramatice şi susţinând concerte în spectacole de varietăţi. A jucat în peste 20 de filme produse de MGM, iar cel mai cunoscut rol al ei a fost Dorothy din filmul ”The Wizard of Oz” (1939). S-a remarcat şi în alte pelicule de succes, precum ”Meet Me in St. Louis” (1944), ”The Harvey Girls” (1946) şi ”Easter Parade” (1948. După 15 ani a întrerupt contractul cu MGM, a susţinut concerte sold-out, şi-a construit o carieră de succes în industria muzicală şi a avut propriul show TV, care a fost nominalizat la premiile Emmy. Deşi apariţiile sale din filme s-au rărit în ultima parte a carierei, dar acestea au inclus totuşi două roluri nominalizate la Oscar - cele din ”A Star Is Born” (1954) şi ”Judgment at Nuremberg” (1961).

Citeşte şi: PREMIERĂ: Workshop pentru pasionații de fotografie cu telefonul mobil, la Oradea

Judy Garland a câştigat un Glob de Aur, un Oscar şi un premiu Tony special, iar la vârsta de 39 de ani a devenit cea mai tânără şi prima femeie care a câştigat Cecil B. DeMille Award pentru întreaga carieră. A fost şi prima femeie care a câştigat premiul Grammy la categoria ”albumul anului”, cu înregistrarea live ”Judy at Carnegie Hall”. În 1997, a primit un premiu Grammy postum pentru întreaga carieră.

Judy Garland a fost căsătorită de cinci ori - cu David Rose, în perioada 1941-1944, cu Vincente Minnelli, în perioada 1945-1951, cu Sidney Luft, în perioada 1952-1965, cu Mark Herron, în perioada 1965-1967, şi cu Mickey Deans, cu care s-a căsătorit în 1969, cu trei luni înainte de decesul ei. A avut trei copii - Liza Minnelli, Lorna Luft şi Joey Luft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.