Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPER: DNA a ajuns, în sfârşit, la 'baronul' de Prahova - judeţ cu "pepinieră" de astfel de personaje

Ramona Strugariu

REPER a solicitat joi o anchetă corectă şi demisia lui Iulian Dumitrescu de la şefia Consiliului Judeţean Prahova, precum şi suspendarea sa din orice funcţie politică de conducere.

"DNA a ajuns, în sfârşit, la baronul de Prahova - judeţul este, din păcate, pepinieră de astfel de personaje. Singura întrebare care va rămâne este: de ce abia acum? Baronizarea României a reprezentat, în ultimele trei decenii, principala cauză a sărăcirii ţării. Personaje care au acaparat judeţe, şi-au creat o camarilă puternică şi au devalizat tot ce înseamnă banul public, au blocat dezvoltarea şi au controlat bruma de modernizare, astfel încât să fie tot în folosul lor. Totul cu protecţie din partea statului român, a unui sistem de justiţie fragil, mult prea docil şi, în unele cazuri, de-a dreptul corupt. Cer PNL să îl suspende din orice funcţie pe Iulian Dumitrescu până la clarificarea dosarului, iar lui să demisioneze de la şefia Consiliului Judeţean Prahova. Aşa se face dacă vrem responsabilitate şi curăţenie în politică. Târziu, dar măcar acum. Hai, curaj!", a afirmat copreşedintele REPER Ramona Strugariu, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acesteia, liberalii trebuie să explice public ceea ce se întâmplă. "Explicaţi public ce se întâmplă, stimaţi colegi de la PNL, iar domnul Iulian Dumitrescu să ne arate cum, din salariul de la Consiliul Judeţean, a plătit chiria de 6000 de euro şi a cumpărat un Lamborghini de 250.000 de euro pe care îl conduce soţia", a transmis eurodeputata.

Deputatul Andrei Lupu a susţinut, la rândul său, că "oricine va încerca să facă zid" în jurul lui Iulian Dumitrescu "va face decât să confirme revenirea la cele mai negre zile ale USL-ului".

"Mă bucur să văd că DNA revine la misiunea de a combate corupţia indiferent de persoanele implicate. Este irelevant cine este suspectul şi ce putere are în stat sau în partid - Justiţia trebuie să fie oarbă în faţa unor astfel de argumente. Dacă se va dovedi că prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu a săvârşit faptele pentru care este cercetat, oricine va încerca să facă zid în jurul acestuia nu va face decât să confirme revenirea la cele mai negre zile ale USL-ului" a declarat Andrei Lupu, deputat REPER Prahova.

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii la sediul CJ Prahova în dosarul în care sunt efectuate cercetări în legătură cu un contract de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor, în dosar mai sunt efectuate percheziţii la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia.

Iulian Dumitrescu a confirmat acţiunea anchetatorilor şi a susţinut că va colabora cu aceştia şi nu se va ascunde în spatele niciunei funcţii politice sau administrative.

"În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns", a scris Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.