Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul lui Dacian Cioloș vrea să iasă din anonimat: moțiune simplă împotriva ministrului Educației

ciolos reper

Parlamentarii Reper au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care spun că ministrul „nu se ridică la exigențele funcției” și că a dat dovadă de „aroganță, dispreț și impostură”.

Reper a anunțat marți că a inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Considerăm că Sorin Cîmpeanu nu se ridică la exigențele funcției și că în exercitarea mandatului său a dat dovadă de aroganță, dispreț și impostură. Un ministru al educației ar trebui să fie capabil să înțeleagă dificultățile prin care trece sistemul de educație românesc și să fie capabil să-l pregătească pentru o reformă profundă care să-l facă performant în anii care urmează. Sorin Cîmpeanu a dovedit că este incapabil să înțeleagă ce misiune i s-a încredințat și ca urmare trebuie să părăsească urgent funcția de ministru”, spun reprezentanții Reper, într-un comunicat de presă transmis marți, informează Mediafax.

Pentru a putea fi depusă, moțiunea trebuie semnată de cel puțin 50 de deputați din cei 330, astfel că Reper a a invitat partidele parlamentare să se alăture acestei ințiative și să contribuie la consolidarea textului moțiunii simple.

„Gestul nostru este o reacție la demersul inițiat de peste 45.700 de români prin intermediul petiției Declic și un răspuns la scrisoarea celor 150 de intelectuali români care semnalează derapajele actualului ministru și principalele probleme din Legile educației. Președintele Iohannis a promis o reformă profundă a educației pe care a definit-o ca prioritatea numărul zero pentru mandatul său. Vedem că Sorin Cîmpeanu este o frână în orice demers care presupune o reformă a domeniului și cerem oricărui politician responsabil care a primit mandat de parlamentar în această legislatură să uite de culoarea politică și să contribuie la îndepărtarea acestui ministru din funcția pe care nu o poate gestiona”, a declarat Cristina Rizea, deputată Reper de Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.