Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICĂ dură a Consiliului de Administrație al TAROM după acuzațiile aduse de fostul director general demis

avion tarom

Scandalul continuă la TAROM. După ce fostul director general demis pentru lipsă de performanță și neîndeplinirea obiectivelor impuse de acționarul majoritar, Mădălina Mezei, a lansat acuzații cu iz politic potrivit cărora a fost demisă pentru că nu ar fi ținut avioanele la sol pentru a nu putea veni parlamentarii la București la votul moțiunii de cenzură, Consiliul de Administrație face precizări într-o comunicare remisă STIRIPESURSE.RO. Acuzațiile au fost respinse deja de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vezi și: Fost oficial francez, informaţie ŞOC despre Mihai Şora: NU a făcut parte din Rezistenţa Franceză

Membrii CA al TAROM demontează acuzațiile fostului director general și indică faptul că demiterea Mădălinei Mezei s-a făcut exclusiv din cauze de inaptitudine profesională, prost management și sfidarea deciziilor Consiliului de Administrație:

”Consiliul de Administratie al TAROM a subliniat în  nenumărate rânduri  nemulțumirile față de slaba pregătire profesională a doamnei Mădalina Mezei, evidențiată prin materialele pe care aceasta le prezenta în ședințele dedicate "Salvării Tarom!".

Decizia de revocare a doamnei director a fost luată în unanimitate, in data de 15 octombrie a.c., după aproape cinci ore de dezbateri, fără ca  domnul ministru sau altă persoană ce nu face parte din Consiliul de Administrație să fi solicitat adoptarea vreunei Decizii.

Suplimentar, parlamentarii României se deplasează către București doar în zilele de Duminică și/sau Luni, iar moțiunea a fost în ziua de Joi, când, de regulă, acestia pleacă la birourile parlamentare din teritoriu.

Revenind la pregătirea profesională de manager a fostei doamne director, s-a apreciat că emoțiile sunt cele care nu o lăsau să rostească o frază coerentă, însă se pare că altele sunt motivele domniei sale; în tot acest timp, însă, toate materialele trebuiau fie refăcute, fie înlăturate de pe Ordinea de Zi a sedintelor Consiliului de Administrație.

Toate aceste gafe ale doamnei Mezei au culminat la penultima ședință, ocazie cu care, într-o discutie liberă (fără să facă obiectul ședinței), cu stupoare, am aflat de la aceasta faptul că, în loc să primim în jurul datei de 20 a lunii octombrie primul avion ATR (din cele 9 bucăți), potrivit graficului de livrare aprobat atât de Consiliul de Administrație, dar și de Adunarea Generală a Acționarilor din octombrie 2019 - decembrie 2020), încă nu a semnat contractele privind înlocuirea acestor aeronave, deci, pe cale de consecință, exclus sa avem vreo aeronava nouă. Mai mult, aceasta a arătat că nu mai este de acord cu aeronavele modelul ATR , ci că optează pentru cele de tip Airbus (din motive personale) și, în niciun caz nouă aeronave, ci maxim șapte aeronave, pentru ca nu are ce face cu asa multe avioane - situație ce contravine flagrant Hotărârilor adoptate atât de C.A., dar și de A.G.A., venite tot la solicitarea conducerii executive TAROM.

De asemenea, aceasta nu a prezentat nici datele procesului de restructurare, planul aprobat de CA la solicitarea ei fiind unul general, creând nemulțumiri majore în rândul angajaților pentru lipsa de transparență de care a dat dovadă, lăsând senzația că face aceste disponibilizări pe "ochi frumoși/polițe personale".

Acestea au fost unele dintre motivele care au determinat Revocarea cu unanimitate de voturi.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrație nu au instrumentele necesare pentru a putea verifica veridicitatea informațiilor apărute pe rețelele de socializare cu privire la faptul că un anume imobil din Bruxelles, care este plătit din banii Tarom, ar aparține sau nu acesteia și nici nu intră în atribuțiile noastre stabilirea existenței unor interese contrare în persoana doamnei Mezei dacă, prin intermediul soțului, a unor piloți din Tarom sau foști ar deține acțiuni la o firmă privată, cu specific aeronautic, ce urma să livreze la Tarom.”, se spune în comunicarea remisă redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.