Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICA dură a Ralucăi Turcan după ce a fost acuzată că vrea să taie veniturile medicilor

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, acuză luni PSD că manipulează medicii ATI și că nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din sistemul de sănătate.

„Din nefericire, medicii ATI sunt manipulați de niște politicieni iresponsabili și aproape criminali. Personaje de genul Gabriela Firea sau Marcel Ciolacu, sau alți iresponsaibili de acest calibru, prin manipularea pe care o fac, aduc atingere securității sistemului de sănătate din România”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Nicio secundă nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din ATI sau din sistemul de sănătate. Noi vorbim despre aducerea echității pentru cei care au rămas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, care a spart echipele medicale, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii foarte mici, de bază, fără sporurile pe care le au și ceilalți. Iresponsabilitatea acestor personaje politice este criminală și mi se pare că medicii ATI ar trebui să iasă public și să spună că nu au nevoie de așa ceva, pentru că în plină pandemie ei trebuie să se concentreze pe sistemul de sănătate și nu pe prostiile debitate de politicieni care nu au ce face” a mai spus Turcan.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a susţinut luni că guvernanţii vor să reducă salariile medicilor.

"A început o întreagă discuţie şi vedem că persoane iresponsabile au răspândit zvonuri privind reducerea veniturilor pentru medici. Păi, haideţi să vedem cine sunt persoanele iresponsabile, pentru că văd că şi doamna Turcan, care a semnat acest memorandum care a fost în primă lectură în Guvern, ea l-a iniţiat împreună cu ministrul Finanţelor Publice, iar domnul Voiculescu este trecut pe listă la avizat, printre alţi miniştri. Deci, dumnealui nu ştie deloc ceea ce semnează, ori poate că a delegat totul şi atunci ar trebui să plece imediat. În acest memorandum (...) se face vorbire despre plafonarea la 30% din salariile de bază a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credit şi vorbeşte despre faptul că există excepţii pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Acest memorandum propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual, ceea ce înseamnă că salariile medicilor, în general, şi, în mod particular, salariile medicilor din ATI şi ale personalului medical din ATI vor scădea. Este evident", a afirmat acesta.

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a transmis și el luni:

„Turcan și Voiculescu susțin că nu vor scădea veniturile din Sănătate, dar iată ce scrie în Memorandumul propus de ea Guvernului și discutat în primă lectură: „Cât privește plafonarea la 30% din suma salariilor de bază, a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credite, în prezent, există sectoare de activitate care sunt exceptate de la acest plafon de sporuri, ceea ce determină acordarea unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon. În acest sens, există excepții pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială”.

Și ce recomandă: „În acest sens, se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se: plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual”

Sporurile în Sănătate ajung și la 80%, iar limitarea lor la 20% duce, da, la scăderea veniturilor cadrelor medicale, mai ales ale celor din ATI!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.