Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică DURĂ dinspre Bruxelles, după ce SUA ne-au dat ORDINE: 'România nu e anexa nimănui, procesul legislativ trebuie să continuie'

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Departamentul de Stat al SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

De la Bruxelles, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a anunțat că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie să ceară explicații de la Departamentul de Stat pentru acest comunicat, unul fără precedent în istoria relațiilor dintre SUA și România. În plus, Nicolai consideră că procesul legislativ al legilor justiției trebuie să continuie.

”Trebuie să facă ceva. În primul rând, ministrul de Externe trebuie să ceară explicații de la Departamentul de Stat. Ultima frază e o frază ce nu se folosește în limbajul diplomatic. Trebuie să vedem dacă opinia purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat e doar al său sau al Departamentului de Stat. România nu poate da înapoi, s-ar pune într-o situție jenantă cu SUA. Procesul legislativ trebuie să urmeze, România nu e anexa nimănui, România e un stat suveran. ”, a spus Norica Nicolai, la Antena 3.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.