Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica PSD pentru liderii USR, în scandalul voturilor din Sectorul 1: 'Dreapta Unită să înceteze cu presiunile asupra autorităților'

psd

Solicitarea candidatului PSD la Primăria Sectorului 1 de renumărare a voturilor este un act de transparenţă democratică şi cel puţin la fel de legitimă cum sunt solicitările dreptei unite, consideră Partidul Social Democrat.

"Referitor la stabilirea rezultatelor electorale de la Primăria Sectorului 1, Partidul Social Democrat solicită dreptei unite să înceteze imediat presiunile asupra autorităţilor competente să se pronunţe în acest caz. Solicitarea candidatului PSD la Primăria Sectorului 1 de renumărare a voturilor este un act de transparenţă democratică, prin care se solicită Biroului Electoral de Circumscripţie să se asigure că rezultatul final reprezintă în mod corect voinţa cetăţenilor", se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Potrivit social-democraţilor, "solicitarea candidatului PSD de renumărare a voturilor de la Sectorul 1 este cel puţin la fel de legitimă cum sunt solicitările dreptei unite de renumărare a voturilor din alte sectoare sau alte circumscripţii electorale din ţară".

Conform datelor parţiale centralizate de BEC, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS, are 41,06%, iar Dan Tudorache - 39,72%.

Luni, Tudorache a anunţat, după terminarea numărătorii paralele a PSD, că are 200 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand.

Ulterior, copreşedintele USR PLUS Bucureşti Claudiu Năsui a afirmat că, potrivit numărătorii paralele a alianţei, Armand ar fi obţinut 1.000 de voturi în plus faţă de Tudorache.

Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un Birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Această situaţie a fost semnalată iniţial pe Facebook de Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.