Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICA lui Tăriceanu despre votul la arestarea Elenei Udrea

tariceanu

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că nu are ce să le reproşeze deputaţilor ALDE cu privire la votul exprimat faţă de cererea Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatul Elena Udrea, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea a acuzat o alianta PDL-UNPR-ALDE care a respins cererea procurorilor.

'Subliniez că nu ştiu cum au votat deputaţii ALDE (...), dar chiar dacă au votat împotriva arestării nu am ce să le reproşez pentru că atât eu, cât şi colegii mei din ALDE, ne-am poziţionat, în mod consecvent, împotriva arestărilor abuzive, cu excepţia cazurilor de flagrant sau de violenţă, în care arestarea preventivă se justifică. În restul cazurilor, noi nu considerăm că trebui această practică utilizată - a arestărilor preventive - , mai ales în situaţia în care vorbim despre acte de corupţie petrecute în urmă cu peste opt ani', a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Acesta a ţinut să puncteze că deputaţii ''au dreptul ''suveran de a decide cu privire la astfel de cereri venite din Justiţie.

'Vreau să mai spun că, în pofida faptului că dna.Udrea ne este adversar politic şi eu nu am o părere bună despre ea, din contră, acest lucru nu ar fi justificat o atitudine de încuviinţare pe baza acestor considerente a densităţii politice sau a impresiei sau părerii unora sau altora proastă. Cred că este normal ca fiecare dintre parlamentari să judece, să analizeze. Este dreptul lor suveran pentru că aşa prevede Constituţia ca, în astfel de chestiuni, ei să decidă', a mai spus preşedintele Senatului.

Vezi si: Liderul deputatilor UNPR demonteaza acuzatiile lui Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.