Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replici între înstituţiile responsabile de alegeri: Judecătorii Biroului Electoral Central dau lecţii de gramatică STS

dorusupeala.ro
sectie de votare vot alegeri latrina

BEC a publicat, vineri, pe site-ul propriu, un răspuns oficial adresat STS, în care dă lecții de gramatică serviciului special condus de general de brigadă Ionel–Sorin Bălan. ”Se impune din realizarea acordului gramatical”, se arată în răspunsul BEC.

”Sintagma 'la sediul acestora' din cuprinsul art. 4 alin (1) și al art. 5 alin. (4) din Decizia BEC 54/D/16.10.2019 se referă la sediul biroului județean, municipal sau al biroului pentru străinătate, după caz, concluzie care se impune din realizarea acordului gramatical al adjectivului demonstrativ cu substantivele pe care le determină”, este răspunsul semnat de președintele Biroului Electoral Central, judector Adina Georgeta Nicolae la cererea STS de clarificare a aspectelor dintr-un alt document al BEC.

Clarificările cerute de STS, potrivit unei solicitări adresate joi BEC, aveau legătură cu modul de corectare a datelor eronate din procesele-verbale de la alegerile prezidențiale.

”La art. 4, alin. 1 și la art. 5, alin. 4, sintagma ”...la sediul acestora.” Se referă la sediul SV (secției de votare - n.r.) sau la sediul BEJ/BESMB”, era una dintre clarificările STS, potrivit unui document semnat în numele diorectorului STS, general de brigadă Ionel–Sorin Bălan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.