Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reportaj France 3: România, pusă sub supraveghere de UE din cauza corupției

www.cmawebline.org
corruption coruptie

România prezidează, de la 1 ianuarie, Uniunea Europeană, într-un context tensionat: manifestațiile împotriva corupției sunt tot mai dese, iar reforma justiției este foarte controversată. De cealaltă parte, puterea dezminte dorința de a-și proteja apropiații care ar fi implicați în afaceri de corupție, relatează un reportaj France 3, potrivit Digi24.

Reportajul mentioneaza că încurajați de societatea civilă, magistrații protestează și rezistă, dar sunt supuși unor campanii de denigrare. Laura Kovesi, fosta șefă a DNA, a fost revocată. Încet încet, guvernul dezmembrează arsenalul anticorupție.

Citeste si Augustin Lazăr anunță REORGANIZAREA marilor parchete: DNA și DIICOT nu au nevoie de sute de procurori. Cei vulnerabili pot fi revocați

„Obiectivul acestor atacuri este stoparea anchetelor privind infracțiunile cele mai grave. Ele provin din partea numeroaselor persoane aflate în atenția justiției și care își doresc să fie lăsate în pace pentru a putea profita de banii obținuți ilegal”, a declarat pentru postul de televiziune un procuror român, sub protecția anonimatului

Pe de altă parte, guvernul român afirmă că respectă independența justiției și caută aplanarea relațiilor cu magistrații. Oficialii europeni vorbesc însă de un recul al statului de drept și pun Bucureștiul sub supraveghere, scriu jurnalistii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.