Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPowerEU: comisarul pentru energie, Kadri Simson, promovează tranziția către energie curată în întâlnirea cu primarii UE și din țările terțe

eu.boell.org
ue energie eoliana

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, se află astăzi în Polonia pentru a discuta cu primarii din UE și din țările terțe pentru a discuta despre importanța tranziției către energie curată și despre modul în care munca depusă la nivel de orașe poate contribui la asigurarea progresului către obiectivul nostru climatic net zero. Evenimentul va avea loc în contextul celui de-al 3 -lea Summit al Pactului Orașelor Libere, scrie energy.ec.europa.eu.

La Varșovia, comisarul se întâlnește și cu prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și cu ministrul polonez al Climei și Mediului, Anna Moskwa, pentru a discuta despre securitatea energetică și eforturile poloneze de tranziție energetică.

Polonia a fost afectată în special de întreruperea livrărilor de gaze de către Gazprom în aprilie anul trecut. Datorită infrastructurii cheie finanțate de UE, Polonia a întreprins eforturi de diversificare cu succes și a încurajat lansarea semnificativă a surselor regenerabile, cu cel mai mare succes în implementarea solară pe acoperiș. Polonia a instalat a treia cea mai mare cantitate de energie solară nouă din Uniunea Europeană în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.