Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții Catena dau explicații după descinderile poliției: 'Este un caz izolat. Catena respectă promisiunile făcute pacienților'

tdo.ro
catena

După scandalul de la Brașov, în care Poliția Română a reclamat farmacia Catena la ANPC pentru că refuză să elibereze o serie de medicamente compensate, deși lanțul de farmacii a câștigat o licitație prin care este obligat să furnizeze servicii medicale către poliție, reprezentanții farmaciei au reacționat:

''Cele 2 farmacii Catena din Brasov la care se face referire, care au participat individual si castigat licitatia pentru asiguratii MAI din judet, elibereaza medicamente compensate si gratuite catre acestia conform conditiilor contractuale. Asiguratii MAI pot primi astfel, gratuit, atat medicamente care se regasesc pe listele de compensate si gratuite, cat si medicamente pe retete “la liber”, adica acele medicamente care nu se regasesc pe listele mentionate. Deoarece medicamentul Xarelto (pentru insuficienta venoasa) nu se regaseste inca pe listele de compensate si gratuite, trebuia eliberat conform contractului pe reteta “la liber”, emisa de medic. Fiind o exceptie de la regula (medicamentul RX eliberat pe o reteta simpla) si fiind la inceput de contract, dintr-o regretabila confuzie a farmacistului, acesta nu a fost eliberat si i s-a explicat pacientului ca trebuie sa il achite (conform regulii generale). Acesta este un caz izolat. Politica a lantului de farmacii este de a respecta conditiile oricarei licitatii si de a-si trata pacientii cu profesionalism.

Citește și: Mihai Fifor a luat foc după votul din Parlament: 'Câtă demagogie! Să îi trimiteți la plimbare'

Catena respecta promisiunile facute pacientilor si independenta profesionala a farmacistilor sai. Farmaciile Catena deservesc 5 milioane de pacienti pe luna si am facut si vom face tot ce este posibil pentru a nu mai avea astfel de situatii.'', au declarat reprezentanții farmaciei pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.