Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții UNICEF i-au cerut președintelui Iohannis să militeze, în discuţiile sale cu liderii europeni, pentru apărarea drepturilor copiilor

captura Facebook
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat miercuri seara la ieşirea din sediul Primăriei Municipiului Sibiu, unde va avea loc Summitul UE, fiind întâmpinat de câţiva reprezentanţi din partea UNICEF, care i-au făcut cadou o declaraţie a copiilor şi o brăţară, potrivit Agerpres.

Şeful statului a fost rugat de cei de la UNICEF să militeze, în discuţiile sale cu liderii europeni, pentru apărarea drepturilor copiilor. Preşedintele Iohannis le-a mulţumit celor prezenţi şi le-a spus că ziua summitului "este o zi mare".

"Vă mulţumesc că aţi venit să ne vedem. Mâine este o zi mare. Vine Europa la noi, fiindcă noi vrem să fim în Europa şi cred că este un lucru excepţional", a spus Klaus Iohannis.

Citește și Comisia Europeană: 'Reuniunea de la Sibiu va marca punctul culminant al procesului de definire a agendei strategice a UE pentru 2019-2024'

Preşedintele a mai susţinut cauza copiilor în diverse ocazii, soţii Iohannis numărându-se printre ce care au susţinut constant iniţiativele organizaţiilor Salvaţi Copiii România sau "UCOS - Un copil, o speranţă" de la Sibiu, care se ocupă în mod special de copii cu autism.

Pe 9 mai Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.