Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentant al Guvernului: Statul asista 'neputincios' la discriminarea romanilor din Harghita

discriminare

Reprezentantul Guvernului in Harghita, prefectul Jean-Adrian Andrei, a declarat,  că în judetele Harghita şi Covasna romanii şi-a pierdut puterea de a influenţa deciziile majore, iar statul asistă "neputincios" la discriminarea lor.

"Comunitatea românească pierde puterea de a-şi promova la nivel local interesele şi de a influenţa deciziile majore referitoare la ea, căci gradul său de reprezentativitate nu îi permite acest lucru. Românii, lipsiţi de suportul general al societăţii şi al statului, constată de multe ori că nu se mai regăsesc în proiecţia de viitor a zonei, că s-au întors la situaţia de toleraţi, că greşesc când îşi concep viitorul aici", a declarat prefectul Harghitei.

Potrivit acestuia, interesele comunităţii româneşti se regăsesc "accidental" în priorităţile autorităţilor locale şi numai atunci când sunt "impuse de constrângeri extralocale".

"Sentimentul neputinţei, corelat cu acela de teamă şi părăsire, sunt elementele fundamentale care definesc astăzi mentalul comunităţii româneşti", a afirmat Jean-Adrian Andrei, potrivit căruia la realizarea acestei situaţii au concurat "lipsa de viziune şi consecvenţă" în activitatea comunităţii locale româneşti şi "slăbirea treptată a autorităţii statului român" în zonă, din motive politice şi din cauza UDMR, potrivit Mediafax.

Totodată, prefectul a subliniat ca prognozele demografice pentru comunitatea romana din Harghita indica o scadere dramatica a acesteia in urmatorii ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.