Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanta oficială a diplomației ruse afirmă că declarația șefului MAE ucrainean despre Marea Neagră este 'o prostie'

vestidinrusia.ro
maria zaharova

Declarația șefului Ministerului de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, în opinia căruia Rusia ar dori să transforme Marea Neagră într-un lac interior propriu, este o prostie, a declarat reprezentanta oficială a diplomației ruse, Maria Zaharova, citată de cotidianul Rossiiakaia gazeta.

După cum amintește publicația, Kuleba a afirmat, recent, că știe cum poate fi împiedicată Rusia, care ar vrea ”să transforme Marea Neagră în propriul său lac interior” și că Moscova ”ar putea să împartă respectiva mare pe din două, pentru a stăpâni pe deplin zona ei”.

”Și eu știu ce trebuie făcut. Cu cât mai repede va înceta Kuleba să toarne prostii, cu atât mai repede lacul va deveni din nou mare, ale cărei părți se vor reuni”, a scris Zaharova pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Kuleba a făcut respectiva declarație la sfârșitul vizitei pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat-o în Georgia. În acest context, ministrul a anunțat că autoritățile de la Kiev pot prezenta propuneri de contracarare a Rusiei în Marea Neagră și că aceste inițiative au fost deja discutate cu Georgia, cu Republica Moldova și cu membri ai Alianței Nord-Atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.