Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii industriei europene a oţelului cer stoparea importurilor de aliaj din afara Uniunii

boursier.com
otelarie

Oţelul este deviat spre Europa, ca efect al tarifelor vamale impuse de SUA, iar Uniunea Europeană trebuie să acţioneze pentru limitarea acestor importuri, se arată într-o scrisoare trimisă instituţiilor şi liderilor UE de către şefii companiilor care activează în industria europeană a oţelului, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie 2018, iar, începând cu 1 iunie, au fost aplicate şi producătorilor din UE.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

"Supracapacitatea din industria globală a oţelului şi folosirea pieţei UE ca un fel de groapă de gunoi pentru capacitatea în exces din lume sunt rădăcinile problemei", se arată în scrisoarea celor 45 de directori generali care reprezintă aproximativ 90% din producţia europeană de oţel.

Din 2013, importurile de oţel în UE au fost mai mult decât duble, cererea a crescut doar marginal şi ar urma să scadă, se arată în documentul consultat de Reuters.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

În prezent, Comisia Europeană analizează adoptarea unor măsuri destinate să limiteze importurile de oţel ca rezultat al tarifelor vamale impuse de Washington, care au închis efectiv piaţa SUA. Măsurile trebuie să fie dure, susţin şefii din industria europeană a oţelului. Aceştia cer statelor UE, Parlamentului European şi Comisiei Europene să se întâlnească de urgenţă cu cei din industria oţelului pentru a discuta soluţiile ce se impun.

Printre cei care au semnat scrisoarea se află şefii ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Tata Steel şi Acerinox.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a anunţat recent o nouă scădere a producţiei în Europa, din cauza cererii slabe şi a creşterii importurilor.

Aproape jumătate din oţelul ArcelorMittal este produs în Europa şi sub 40% în America de Nord şi de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.