Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii MFP susțin că au luat toate măsurile pentru protejarea angajaţilor şi continuitatea activităţii

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam ministerul finanțelor publice mfp

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) susţin că au luat toate măsurile necesare şi urgente atât pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii propriilor angajaţi, cât şi pentru asigurarea continuităţii activităţii curente, în contextul apariţiei riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

"Încă din data de 28 februarie a.c., toţi angajaţii aparatului propriu au primit o informare în legătură cu măsurile stabilite la nivel naţional şi la nivelul Ministerului Finanţelor Publice pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, precum şi cu procedura de urmat de către personalul care a călătorit în zonele cu risc de infectare", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

Reprezentanţii MFP susţin că, odată cu circulara menţionată, au fost transmise şi materiale informative privind măsurile de protecţie şi procedurile de urmat de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Ulterior, s-a solicitat tuturor departamentelor să întocmească planurile pentru continuitatea funcţionării instituţiei şi au fost centralizate toate funcţiile esenţiale pentru situaţia în care evoluţia infecţiei cu coronavirusul COVID-19 ar putea ajunge la stadiul de epidemie. Pentru fiecare funcţie esenţială au fost desemnate persoanele de conducere responsabile, precum şi înlocuitorii acestora (pentru fiecare poziţie câte doi înlocuitori)", se mai precizează în comunicat.

Totodată, la nivel operaţional, s-a asigurat crearea cadrului legal pentru flexibilizarea programului de lucru al angajaţilor, cu posibilitatea decalării acestuia pentru evitarea aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun la orele de vârf, precum şi a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu de la domiciliu.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul MFP, întrunit în două şedinţe extraordinare, a decis reducerea activităţilor cu participare numeroasă/durată de timp mare şi controlul strict al participanţilor (acces pe bază de tabel şi completarea unei declaraţii pe propria răspundere referitoare la călătorii efectuate recent în afara României).

"Pe partea administrativă, s-a implementat dezinfecţia suplimentară de mai multe ori pe zi cu soluţii pe bază de clor şi alcool sanitar a spaţiilor din zona punctelor de acces în instituţie, a lifturilor, sălilor de şedinţe, birourilor şi a spaţiilor destinate interacţiunii cu publicul. Totodată, au fost distribuite materiale dezinfectante pentru personalul de la punctele de acces de la toate sediile Ministerului Finanţelor Publice", se mai precizează în comunicat.

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Conducerea MFP a decis reprogramarea unor cursuri/instruiri/examene la o dată ulterioară pentru a limita deplasările şi contactul cu mai multe persoane.

"O altă măsură priveşte asigurarea în permanenţă a asistenţei medicale, precum şi informarea şi consilierea angajaţilor de către personalul cabinetului medical de medicina muncii din cadrul MFP. Totodată, conducerea Ministerului Finanţelor Publice este permanent informată cu privire la siguranţa şi sănătatea propriilor angajaţi şi va lua ori de câte ori se impun măsurile necesare atât pentru protejarea angajaţilor, cât şi pentru asigurarea bunei funcţionări a instituţiei", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.