Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul Kremlinului: Constituția Rusiei nu permite îndeplinirea deciziei CEDO privind căsătoriile între persoane de același sex

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Rusia nu poate duce la îndeplinire decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) privind înregistrarea căsătoriilor a trei cupluri de același sex, deoarece acest lucru încalcă prevederile Constituției Rusiei, a declarat pentru agenția TASS secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Conform Constituției noastre, nu se poate”, a spus reprezentantul Kremlinului, răspunzând la întrebarea dacă Rusia va respecta hotărârea CEDO.

Anterior, CEDO a recunoscut drept încălcare a articolului 8 al Convenției privind drepturile omului – dreptul de respectare a vieții private și a vieții de familie – refuzul primit de trei cupluri de același sex, din Rusia, de a se căsători. Curtea consideră că Rusia are obligația de a îndeplini prevederile Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

Conform noii norme a articolului 79 din Constituția Rusiei, deciziile structurilor interstatale adopate pe baza prevederilor tratatelor internaționale ale Federației Rusiei într-o interpretare ce contravine Legii fundamentale nu trebuie duse la îndeplinire pe teritoriul Rusiei. Prin amendamentele aduse în 2020, a fost introdusă norma privind apărarea ”instituției căsătoriei ca alianță între bărbați și femei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.