Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul UNICEF: 'Datorită contribuţiei generoase a Japoniei, ne vom putea extinde intervenţiile de sprijin al refugiaţilor în România'

http://www.montblanc.com
UNICEF

UNICEF îşi va putea extinde intervenţiile pe teritoriul României şi în regiune pentru a sprijini copiii şi familiile refugiate din Ucraina, graţie sprijinului în valoare de 1,79 de milioane de dolari acordat de Guvernul Japoniei, a declarat joi reprezentantul organizaţiei în România, Pieter Bult, care s-a aflat la Braşov cu prilejul certificării centrului pentru refugiaţi de aici ca Punct Albastru UNICEF.

"Datorită generoasei contribuţii a Guvernului japonez, UNICEF şi partenerii săi vor putea extinde intervenţiile pe teritoriul României şi în regiune pentru a sprijini copiii şi familiile refugiate din Ucraina. Zeci de mii de copii ucraineni sunt acum în România, din cele peste două milioane de copii care au părăsit Ucraina, iar alte milioane de copii sunt strămutaţi pe teritoriul Ucrainei. Copiii care fug din calea războiului au nevoie de protecţie şi de servicii esenţiale acum, dar şi pe termen lung. Suntem recunoscători Guvernului japonez pentru sprijinul acordat", a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, conform unui comunicat remis AGERPRES.

Blue Dots (Punctele Albastre) sunt centre de sprijin dedicate copiilor refugiaţi şi familiilor şi reprezintă un model integrat care se axează pe nevoile imediate ale copiilor şi femeilor. Blue Dots au la bază sistemul de protecţie naţional al statului şi sunt conectate la sistemele şi serviciile naţionale şi locale de referire către sprijin specializat.

UNICEF lucrează în România cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, autorităţile judeţene şi locale, UNHCR şi alţi parteneri relevanţi din domenii strategice şi ONG-uri locale pentru a înfiinţa şi operaţionaliza centrele Blue Dot la punctele de trecere a frontierei şi pe traseele fluxurilor principale de refugiaţi.

UNICEF îşi propune să conecteze centrele Blue Dot deschise în România şi în regiune pentru a se asigura că toţi copiii pot fi monitorizaţi şi protejaţi pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie şi pentru a beneficia de serviciile necesare astfel încât drepturile lor să fie respectate.

Centrele Blue Dot includ spaţii dedicate copiilor care oferă servicii integrate, inclusiv reîntregirea familiei şi restabilirea legăturilor familiale, birouri de informare şi consiliere, înregistrarea celor mai vulnerabili, spaţii dedicate mamelor şi bebeluşilor/copiilor de vârste mici, sprijin psihologic şi un prim ajutor pentru igienă, sănătate şi alimentaţie, precum şi servicii juridice de bază, servicii de trimitere către asistenţă specializată pentru cazurile de violenţă sau afecţiuni medicale etc.

În centrele Blue Dot sunt disponibile pături, haine groase, kituri sanitare, jucării, precum şi produse de igienă şi hrană pentru bebeluşi. Intervenţiile concepute de UNICEF sunt dedicate şi refugiaţilor care vor rămâne pe teritoriul României pe termen lung şi care au nevoie de acces la servicii medicale, de educaţie, sociale şi psihosociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.