Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reproșuri puternice pentru ministrul Justiției: 'Sunt instanțe care funcționează cu 2 judecători, dar ne învârtim doar în jurul SIIJ?'

judecata sala

Președintele Asociației Magistraților din România (AMR), Andreea Ciucă, a acuzat joi, la Antena 3, aplecarea guvernanților exclusiv spre desființarea SIIJ în timp ce justiția română are o listă lungă de probleme grave.

„De luni de zile, poate chiar de un an, tot auzim ca problema cea mai importanta a sistemului judiciar din Romania este SIIJ. De cand s-a schimbat ministrul Justitiei doar asta a am auzit”, a spus Andreea Ciucă.

Șefa AMR spune că este nevoie urgentă de legislație și finanțare pentru sistemul judiciar. „Știti ca sunt instante care functioenaza cu doi judecatori si nu avem de unde sa luam altii? Stiti ca sediile unor instante se darama si pun in pericol magistratii si publicul? Unde e dosarul electronic? Dar singura problema in jurul careia ne invartim e desfiintarea SIIJ. Se prezinta trunchiat sau chiar denaturat situatia si citam din documentele europene doar ce ne convine”, a indicat Andreea Ciucă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.