Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a demarat marţi campania de vaccinare împotriva COVID-19

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 3

Primele doze au ajuns de dimineaţă la Spitalul Clinic Republican, iar prima persoana vaccinată din Republica Moldova a fost şeful Departamentului Anestezie şi Terapie Intensivă II, Alexandru Botezatu, transmit MOLDPRES şi Radio Chişinău, potrivit AGERPRES.

"Ţin acest certificat de vaccinare cu aceleaşi emoţii cu care am primit diploma de absolvire, cu gânduri bune că în sfârşit există o speranţă. (...) Vaccinul este colacul de salvare", a declarat medicul Alexandru Botezatu, citat de Deschide.md.

De asemenea, medicul a declarat jurnaliştilor că injectarea nu a fost dureroasă şi a îndemnat populaţia să se vaccineze.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Potrivit conducerii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova (MSMPS), primii vor fi vaccinaţi medicii de la terapie intensivă şi cei din secţiile cu profil COVID-19. Ulterior, de vaccin vor beneficia toţi angajaţii din sistemul medical.

Sâmbăta trecută, în Republica Moldova au ajuns primele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca donate de România. Dintre acestea, 10.800 de doze vor ajunge în următoarele zile în spitalele din republică, iar 1.800 de doze vor fi trimise instituţiilor medicale din stânga Nistrului.

Conducerea MSMPS a precizat că monitorizarea procesului de vaccinare va fi făcută prin intermediul unei platforme, iar datele vor fi raportate la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) şi MSMPS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.