Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a făcut un pas important către UE! Partidul de guvernământ, PAS, a devenit membru asociat al Partidului Popular European

realitatea.md
pas ppe

Partidul de guvernământ de la Chișinău, PAS, a devenit membru asociat al Partidului Popular European (PPE). O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței adunării politice a PPE, unde s-a votat promovarea PAS de la „membru observator”, la cel de „membru asociat”. Anunțul a fost făcut public de către reprezentanții formațiunii, care susțin că este primul partid din Republica Moldova care a obținut acest statut, conform deschide.md.

PAS se va bucura de mai multe drepturi în cadrul celui mai mare și mai influent partid European, PPE

„Aceasta înseamnă că PAS se bucură acum de mai multe drepturi în cadrul celui mai mare și mai influent partid European. În acest nou statut, PAS va putea apăra mai eficient interesele cetățenilor noștri”, a declarat vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi.

Siegfried Mureșan a declarat că PAS va avea drept de vot în interiorul PPE

În acest sens, vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan, a subliniat că în noua sa calitate de membru asociat al PPE, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului și va putea să participe la deciziile importante ale formațiunii politice europene.

„Integrarea Republicii Moldova în instituții și structuri europene avansează. Prin această nouă poziție, vocea Moldovei va fi auzită și mai puternic pe plan european. Rolul mai activ în interiorul PPE va permite PAS să lucreze strâns cu lideri politici din țările Uniunii Europene și să obțină mai ușor sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a mai menționat Sigfried Mureșanu.

Menționăm, că grupul PPE din Parlamentul European este cel mai numeros grup de deputați, de orientare centru-dreapta pe eșichierul politic. „Părinții fondatori” ai grupului sunt considerați: Robert Schuman, Alcide De Gasperi și Konrad Adenauer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.