Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE: Ne așteaptă o perioadă de muncă intensă

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, i-a înmânat ministrului de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova, notează deschide.md.

„Răspunsurile pe care le vom oferi întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situației noastre de moment, arătând cât suntem de pregătiți pentru aderarea la Uniunea Europeană și, în același timp, ne vor indica unde trebuie să depunem eforturi suplimentare. Țara noastră își accelerează parcursul european. Am reiterat că suntem parte a Europei nu doar geografic, dar și prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtășim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim și prin istoria comună pe care o avem”, a declarat Popescu după ce a primit chestionarul.

Ministrul a mai menționat că în oferirea răspunsurilor va fi implicată și societatea, nu doar autoritățile.

„Ne așteaptă o perioadă de muncă intensă așa că începând chiar de astăzi, când am primit chestionarul, instituțiile sunt pregătite pentru a furniza informațiile necesare în cel mai scurt timp. Vom implica în acest proces nu numai autoritățile, ci și societatea noastră civilă pentru că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă un proiect de țară care vizează viitorul fiecăruia dintre noi. Odată în plus dorim să demonstrăm că suntem o țară în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate iar viitorul nostru european este ireversibil!”, a conchis Popescu.

Chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova cuprinde un set de 369 de întrebări.

Tot astăzi a primit chestionarul și Georgia.

Amintim că, R. Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană în data de 3 martie 2022, în aceeași zi cu Georgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.