Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova ar fi blocat site-ul TASS - Agenția completează o listă lugă de canale rusești interzise de Chișinău

republica moldova

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a blocat accesul la site-ul Agenţiei TASS și la alte surse mass-media importante din Rusia. Un ordin în acest sens al directorului serviciului, Alexandru Musteaţă, a fost publicat de serviciul de presă al SIS.

"Ordinul, care conține indicaţii cu caracter obligatoriu a fost transmis furnizorilor de rețea și servicii de comunicații electronice pentru a bloca imediat site-urile" - se arată în comunicat. Interdicția va afecta, de asemenea, site-urile Lenta.ru, "Interfax", "Moskovskii Komsomoleţ", "Izvestia", "Komsomolskaia Pravda", aif.ru, "Rossiiskaia Gazeta", agențiile "Regnum" și "Riafan, "Radio Sputnik", precum și o serie de resurse moldovenești. În total, 31 de portaluri de știri au fost incluse pe listă.


Situația legată de mass-media în Republica Moldova


Anterior, Musteaţă a sustinut un briefing de presă, în cadrul căruia a anunţat suspendarea licenţelor pentru alte şase posturi de televiziune din Republica Moldova. Este vorba despre "Orizont-TV", ICTV, "Prime TV", "Publica-TV", "Canal-2", "Canal-3". Potrivit afirmaţiilor acestuia, aceste canale de televiziune încalcă legile privind transmisiunile de radio-televiziune, reprezintă o amenințare la adresa securității informaționale a republicii și reprezintă o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, NATO și UE.

Amintim că, săptămâna trecută, accesul la peste 20 de site-uri ale mass-media ruse a fost blocat în Republica Moldova. Lista include site-urile companiei de radio-televiziune de stat din toată Rusia, canalele de telviziune "Mir", NTV, "Russia Today", "REN TV", "Zvezda", "Vesti", "RTR-Planet", "TV Center", "Tsargrad", Canal 5", "Spas", "360°" și altele. La sfârșitul lunii februarie 2022, Republica Moldova a introdus starea de urgență în legătură cu evenimentele din Ucraina, în cadrul căreia au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia.

Procuratura Generală a țării a avertizat că va începe o anchetă împotriva mai multor persoane, suspectate de reflectare incorectă a evenimentelor din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la 26 octombrie, că blocarea portalurilor în limba rusă din Republica Moldova nu va rămâne fără răspuns din partea Federației Ruse. Potrivit afirmaţiilor acesteia, acest pas indică "degradarea constantă" prin eforturile regimului președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a libertății de exprimare și a accesului la informație în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.