Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova își mărește rezervele de gazde de pe piețe alternative: Gazprom nu își respectă angajamentele contractuale

S.A. „Energocom”, noua companie energetică din Republica Moldova care i-a luat locul  companiei moldo-ruse, Moldovagaz, a procurat alte aproximativ 6 mln. m3 de gaz. În acest sens, rezerva de stat a Republicii Moldova a depășit 100 mln. m3. Despre acest lucru a anunțat vicepri-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Este un semn clar că Moldova își găsește alternative”, a scris demnitarul.

Ce ține de situația privind livrările de gaze naturale de la Gazprom, Spînu a menționat că, concernul rus, din nou nu își respectă angajamentele contractuale.

„Moldovagaz a anunțat că Gazprom a confirmat doar 5,7 mln. m3 de gaz pe zi pentru luna noiembrie la prețul de 821 USD/1000m3. Constatăm din nou că compania rusească nu își respectă angajamentele contractuale”, a adăugat el.

Vorbind despre energia electrică, vicepremierul a anunțat că luni, 31 octombrie, va da mai multe detalii despre ce contracte va avea R.Moldova începând cu luna noiembrie: „Facem tot posibilul să avem contracte suficiente”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.