Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Parlamentul național condamnă imixtiunile ruse

steag moldova

Parlamentul Republicii Moldova a votat cu o majoritate de 63 de voturi din 100 o declarație care condamnă atacurile Federație Ruse asupra asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republică.

Conform declarației...

PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA DECLARĂ îngrijorarea față de intensificarea atacurilor la adresa securității infomaționale a țării noastre de către Federația Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar și a unor instituții media din Republica Moldova. Atacurile vizează denigrarea Republicii Moldova, a unor instituții și a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează denigrarea cetățenilor țării.
SEMNALEAZĂ în mod repetat practicile negative manifestate de propaganda rusă, menționate în nenumărate rapoarte prezentate public de către societatea civilă și organizații intemaționale independente, în special în ultimul an, care au arătat evoluția tot mai îngrijorătoare a acestui fenomen. În loc să fie stopat, acesta s-a agravat în ultimul an și s-a transformat intr-un veritabil instrument de denigrare a Republicii Moldova și de promovare a partidelor satelit pe care Moscova le deține și gestionează în țara noastră.

Declarația nu evită să numească acte specifice ale puterii ruse care au deranjat partea moldovenească. Astfel, Parlamentul notează „hărțuirea oficialilor politici și instituționali din Moldova, prin abuzuri comise de instituții de la Moscova”, „provocări [care] au continuat prin adoptarea recentei decizii a Dumei de Stat a Federației Ruse, prin care recomandă ca anumite posturi de televiziune din Federația Rusă să-și înceteze emisia pe teritoriul țării noastre, din cauză că Moldova a decis să ia măsurile necesare pentru a-și proteja cetățenii de atacurile mediatice la adresa lor și a țării."

Rezoluția a fost propusă în principal de deputați ai puterii dar a fost votată și de membri ai opoziției pro-europene.

Citiți și: Legea anti-propaganda rusă în Moldova, cea care i-a adus SUSPENDAREA lui Dodon, PROMULGATĂ de președintele Parlamentului

Sursă document: Ziarul Național

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.