Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova reia exportul de fructe către Federația Rusă. Chișinăul nu este pe lista Moscovei ca țară neprietenoasă

moldova rusia

Guvernul de la Moscova a elaborat lista țărilor neprietenoase Rusiei.. Cabinetul de miniștri a calificat SUA, Canada, statele membre ale UE, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andora, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore, dar și Taiwan drept țări neprietenoase, potrivit agențiilor ruse TASS și RIA.

Rosselhoznadzor a anunțat că începând cu 5 martie au fost ridicate restricțiile introduse anterior întreprinderilor producătoare și reia importul de fructe din Republica Moldova, dar și din alte cinci țări, fără a ține cont de restrângerile impuse.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Rosselhoznadzor, sunt anulate restricțiile și permisul de import de:

- pere din Bosnia și Herțegovina;

- fructe cu sâmburi și nuci din Republica Populară Chineză;

- fructe cu semințe sau sâmburi din Republica Moldova;

- fructe cu semințe sau sâmburi din Serbia;

- cartofi din Bangladesh;

- mere din Azerbaidjan, transmite Replicamedia.md.

„Decizia a fost luată pe baza analizei informațiilor privind măsurile luate pentru prevenirea încălcării cerințelor Federației Ruse și ale țărilor membre EAEU, furnizate de organizațiile naționale de carantină și protecția plantelor din țările menționate mai sus”, se arată în anunțul Rosselhoznadzor.

Amintim că, exportul grâului și al zahărului din Republica Moldova se interzice pe perioada stării de urgență, începând cu 1 martie. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Exportul de mărfuri autohtone este în creștere cu circa 30% în 2021, față de 2020, iar România rămâne principala destinație a exporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.